Internationale Keramiekmarkt Dwingeloo

Over de markt

De organisatie van de markt is in handen van de Stichting Keramiekmarkt Noord Nederland Dwingeloo. Toen op 20 mei 1993 de markt voor de eerste keer werd gehouden, participeerden hierin de VVV, de Handelsvereniging Dwingeloo en de Stichting Keramisten Noord-Nederland.

Internationaal
De keramische kunst bloeit in Nederland. Circa 200 keramisten zijn aangesloten bij de Stichting Keramisten Noord-Nederland. Een groot aantal van de keramisten wil samen met collega’s uit Nederland en uit het buitenland hun werk aan de bezoekers tonen. Zij bieden een grote verscheidenheid aan keramiek, variërend van klassieke pottenbakkerskunst tot moderne sculpturen, van gebruiksgoed tot monumentale objecten.

De Brink, het hart van Dwingeloo, is een unieke plaats voor dit prachtige evenement. Onder de eeuwenoude bomen tonen circa 90 keramisten hun werk waarbij een aantal keramisten een demonstratie geeft van zijn methoden en technieken. Ook aanverwante zaken zoals benodigdheden, materialen en bijvoorbeeld vakbladen op het gebied van keramiek vindt u op de Keramiekmarkt. Enkele muziek- en theatergroepen luisteren de hele dag de markt op. Vele duizenden mensen zullen ook dit jaar weer naar Dwingeloo afreizen op Hemelvaartsdag. De organisatie verwacht ook dit jaar bezoekers uit binnen- en buitenland die willen genieten van keramische hoogstandjes. De schitterende ambiance en de gemoedelijke sfeer dragen daar zeker toe bij.