Internationale Keramiekmarkt Dwingeloo

Over de markt

Op Hemelvaartsdag 10 mei 2018 zal Dwingeloo weer van de aktiviteit bruissen. Op de grote karakteristieke Brink van Dwingeloo, rondom de braandkoele 'De Riete' vindt dan voor de 26e maal de Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo plaats.

De Internationale Keramiekmarkt Dwingeloo

De keramische kunst bloeit in Nederland. Circa 200 keramisten zijn aangesloten bij de Stichting Keramisten Noord-Nederland. Een groot aantal van de keramisten willen samen met collega’s uit andere delen van Nederland en ook uit het buitenland hun werk aan de bezoekers tonen. Zij bieden een grote verscheidenheid aan keramiek, variërend van klassieke pottenbakkerskunst tot moderne sculpturen, van gebruiksgoed tot monumentale objecten.

De Brink, gelegen in het hart van Dwingeloo is een unieke plaats voor dit unieke evenement. Onder de eeuwenoude bomen tonen circa 90 keramisten hun werk waarbij door een aantal keramisten een demonstratie van hun methoden en technieken zal worden gegeven. Ook aanverwante zaken zoals benodigdheden, materialen en bijvoorbeeld tijdschriften op het gebied van keramiek vindt u op de Keramiekmarkt. Daarnaast zullen de gehele dag enkele muziek- en theatergroepen de markt opluisteren.Vele duizenden mensen zullen ook dit jaar weer naar Dwingeloo afreizen op Hemelvaartsdag. Vanuit het gehele land komen de bezoekers om te genieten van al het moois dat er te zien is, de unieke sfeer die er heerst en de gemoedelijkheid waarbinnen de Keramiekmarkt plaatsvindt.

Catering 

Natuurlijk ontbreken ook de mogelijkheden niet om de inwendige mens te verzorgen. Op de Brink is een terras aanwezig waar u koffie, thee of fris kunt drinken. Tevens zijn andere etenswaren als broodjes en warme snacks verkrijgbaar.

Uw kinderen 

De vele kleuren en vormen zullen ook de jongere bezoekers aanspreken. Daarnaast zijn er voor de kinderen speciale aktiviteiten waar ze gratis aan deel kunnen nemen. Zo is ook dit jaar de speciale kinder-pret-kraam uiteraard weer aanwezig. Hier kan naar hartelust gekleid worden en de kinderen kunnen zich laten grimeren. Deze activiteiten zijn voor kinderen geheel gratis.

De entreeprijs voor de keramiekmarkt is € 3,= per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Uw auto kunt u gratis parkeren op ons grote parkeerterrein.