Internationale Keramiekmarkt Dwingeloo

Programma

Hieronder vindt u het voorlopige programma van de 28e Keramiekmarkt.  Dwingeloo op Hemelvaartsdag 21 mei 2020.

10.00 uur: Markt open voor het publiek.

Vanaf 10.00 uur diverse doorlopende demonstraties en workshops

15.00 uur: Uitreiking van de juryprijzen 'Keramiekprijs Noord Nederland'* en de 'Draaiprijs Noord Nederland'**. De jury maakt de namen van de genomineerden bekend en motiveert de keuzes van de winnaars.

16.00 uur: Bekendmaking van vier prijswinnaars uit het publiek die hun toegangsbewijs - voorzien van naam, adres en telefoonnummer - hebben gedeponeerd in de daarvoor bestemde dozen. De 4 prijzen bestaan uit een werkstuk van de genomineerde keramisten die niet één van de twee prijzen hebben gewonnen.

1700 uur: Afsluiting van de markt.

 

Catering 

Natuurlijk ontbreken ook de mogelijkheden niet om de inwendige mens te verzorgen. Op de Brink is een terras aanwezig waar u koffie, thee of fris kunt drinken. Tevens zijn andere etenswaren als broodjes en warme snacks verkrijgbaar.

Uw kinderen 

De vele kleuren en vormen zullen ook de jongere bezoekers aanspreken. Daarnaast zijn er voor de kinderen speciale aktiviteiten waar ze gratis aan deel kunnen nemen. Zo is ook dit jaar de speciale kinder-pret-kraam uiteraard weer aanwezig. Hier kan naar hartelust gekleid worden. Deze activiteiten zijn voor kinderen geheel gratis.

Entreeprijs

De entreeprijs voor de keramiekmarkt is € 3,= per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Uw auto kunt u gratis parkeren op ons grote parkeerterrein.

 

* De 'Keramiekprijs Noord Nederland, een keramische trofee en een geldbedrag van € 500,- wordt gesponsord en uitgereikt door de heer H. Wiechers van Wiechers Wonen uit Dwingeloo.

** De 'Draaiprijs Noord Nederland' voor het best gedraaide werk is een keramische trofee en een geldbedrag van € 500,- mede gesponsord en uitgereikt door mevrouw B.N. Duller van VeKa uit Dreumel.