Internationale Keramiekmarkt Dwingeloo

Informatie deelnemers

Inschrijven voor de markt van 2024.

De inschrijving verloopt geheel digitaal via onze website: www.keramiekmarktdwingeloo.nl     

De inschrijving kan alleen met een computer gedaan worden dus niet met een smartphone of iets dergelijks.

 

1.     De inschrijving:

         Onder het kopmenu Deelnemers kiest u voor:

 

•      Informatie deelnemers: Deze brief.

•      Aanwijzingen en tips: aanwijzingen om het inschrijven goed te laten verlopen.

Inschrijven: hier kunt u inschrijven door het formulier zo volledig mogelijk in te vullen en uw foto's mee te sturen. 
 

 

•      Niet meer dan vier of vijf foto's, waarvan één foto met uw ingerichte kraam. Kijk voor de vereisten op de pagina Aanwijzingen en tips.

 

•      De selectiecommissie maakt een keuze uit vele inschrijvingen en beoordeelt uw werk aan de hand van de door u ingezonden foto's. Van groot belang is dat deze foto's van goede kwaliteit en representatief zijn.

 

•      Als u inschrijft voor de markt en geselecteerd wordt, gaat u ermee akkoord dat wij uw naam, woonplaats, website en de ingezonden foto's, op onze website publiceren. Deze informatie staat  op onze website  vanaf de selectie tot het begin van de nieuwe inschrijfperiode van de volgende markt.

 

•      U kunt alleen met door uzelf gemaakt werk aan de markt deelnemen.

 

•      De inschrijvingstermijn sluit op 5 jan. 2024.

 

2.     Selectiecriteria

Een onafhankelijke selectiecommissie, bestaande uit drie ter zake kundige personen, beoordeelt het werk aan de hand van de ingezonden foto's op professionaliteit en kwaliteit. Ook draagt deze commissie zorg voor diversiteit c.q. variatie bij de inrichting van de keramiekmarkt. Als u niet geselecteerd bent wil dat niet zeggen dat uw werk van onvoldoende niveau is.

 

3.     Resultaat van de selectieprocedure

Medio  januari 2024 ontvangt u van ons bericht over het resultaat van de selectieprocedure: óf u bent geselecteerd, óf u bent op de reservelijst geplaatst

óf u bent afgewezen. De uitkomst is bindend. 

 

4.     De keramiekmarkt

Er worden in 2024 ca. 90 kramen voor keramisten geplaatst. Gedurende de dag zijn er randactiviteiten als theater, muziek en demonstraties van keramische technieken.

De markt is van 10.00 tot 17.00 uur en heeft een besloten karakter.

 

         Het inschrijfgeld bedraagt € 45,00 en hiervoor krijgt u:

 

•      Eén kraam van 1 x 4 meter met een boven- en een achterzeil. De kraam staat voor u klaar, eventueel stoelen moet u zelf meenemen. Wij vragen u om na afloop van de markt        het   achterzeil met de 3 klemmen op te vouwen en op de kraam te leggen.

 

•      Per kraam krijgt u voor maximaal twee personen een lunchpakket(2 bolletjes +fruit+fris drinken) en voor maximaal twee personen elk twee consumptiebonnen voor koffie of thee.

 

5.     Prijzen -   Tijdens de markt worden, na beoordeling door de jury, de volgende prijzen toegekend:

        

•      De Keramiekprijs Noord Nederland Dwingeloo; deze prijs bestaat uit een keramisch object

       plus een geldprijs van: 1e prijs - € 250,-  2e € 100,- 3e € 100,- en wordt jaarlijks beschikbaar gesteld door Wiechers Wonen uit Dwingeloo.

•      De Draaiprijs; deze prijs bestaat uit een keramisch object plus een geldprijs 1e prijs €. 250,00 onder andere te besteden bij Veka -Dreumel deze wordt beschikbaar gesteld door VeKa uit   

        Dreumel en de  2e € 100,- 3e € 100,- deze wordt beschikbaar gesteld door de Stichting Keramiekmarkt Noord Nederland.

 

6.     Bekendheid

Promotie van de markt gebeurt door advertenties en redactioneel met foto in landelijke dagbladen en tijdschriften, regionale dag- en weekbladen en vakbladen. Ook verzenden wij promotiemateriaal naar galeries, bibliotheken, hotels en campings. Verder schenkt de regionale Radio en TV uitvoerig aandacht aan dit evenement.

 

Met vriendelijke groet,

de organisatiecommissie van de

Stichting Keramiekmarkt Noord Nederland Dwingeloo.

 

Secretariaat:

Inge Jonkers

tel. 0031(0)561 451 633

 

e-mail: secretariaat@keramiekmarktdwingeloo.nl

 

N.B.

Indien u geen uitnodiging voor de Keramiekmarkt Noord Nederland Dwingeloo meer wenst te ontvangen, kunt u dit aangeven door uw naam en adresgegevens, èn de tekst UITSCHRIJVEN te sturen naar: secretariaat@keramiekmarkt.nl