Internationale Keramiekmarkt Dwingeloo

Programma

Hieronder vindt u het voorlopige programma van de 31e Keramiekmarkt.  Dwingeloo op Hemelvaartsdag 9 mei 2024.10.00 uur: Markt open voor het publiek.Vanaf 10,00 uur diverse doorlopende demonstraties, een workshop en optredens van muzikanten.

 

15.00 uur: Uitreiking van de juryprijzen 'Keramiekprijs Noord Nederland'* en de 'Draaiprijs Noord Nederland'**. De jury maakt de namen van de genomineerden bekend en licht de keuzes van de winnaars toe.

 

1700 uur: Sluiting van de markt.

 

Catering 

Natuurlijk ontbreken ook de mogelijkheden niet om de inwendige mens te verzorgen. Op de brink is een terras aanwezig waar u koffie, thee of fris kunt drinken. Tevens zijn andere etenswaren als broodjes en warme snacks verkrijgbaar.

Uw kinderen 

De vele kleuren en vormen van keramiek zullen ook de jongere bezoekers aanspreken. Daarnaast is er voor de kinderen de speciale kinder-klei-kraam waar naar hartelust gratis gekleid kan worden. 

Entreeprijs

De entreeprijs voor de keramiekmarkt is € 5,= per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Uw auto kunt u gratis parkeren zie: Route en parkeren

 

* De 'Keramiekprijs Noord-Nederland', een keramische trofee en een geldbedrag van € 250,-, wordt gesponsord en uitgereikt door de heer H. Wiechers van Wiechers Wonen in Dwingeloo en Ommen. De tweede en derde prijswinnaars ontvangen ieder € 100,-.

** De 'Draaiprijs Noord-Nederland', voor het best gedraaide werk, is een keramische trofee en een geldbedrag van € 250,-, dat wordt gesponsord door Veka-Dreumel. Deze prijs wordt uitgereikt door mevrouw B.N. Duller van Veka. De tweede en derde prijswinnaars ontvangen ieder € 100,-.