Internationale Keramiekmarkt Dwingeloo

Keramiekmarkt 2023

Zeer hoge kwaliteit op de Keramiekmarkt Noord Nederland

 Duizenden bezoekers genoten van schitterend keramiek

 

DWINGELOO Traditioneel op Hemelvaartsdag, werd op de grote brink van Dwingeloo de Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo gehouden. Een kleine zesduizend bezoekers genoten van schitterend keramiek. De keramische kunst bloeit in Nederland. Rond de 200 keramisten zijn aangesloten bij de Stichting Keramisten Noord-Nederland. Driekwart daarvan wilde, samen met keramisten uit andere delen van Nederland en kunstenaars uit Engeland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Hongarije op de keramiekmarkt in Dwingeloo hun werk tonen. Daaraan ging een strenge selectie vooraf. Hierbij werd gelet op kwaliteit en originaliteit. De grote brink bood voldoende ruimte aan de circa 90 deelnemers om hun expositiekramen met van klassieke pottenbakkerskunst tot moderne sculpturen in te richten. De diverse demonstraties, workshops en een passende muzikale bijdrage maakten de 30ste editie tot een groot succes. De organisatie werd bedolven onder de complimenten van zowel bezoekers als deelnemende keramisten.

Voor de Keramiekprijs Noord-Nederland 2023 werden genomineerd: Christine Möhring uit Vierssen in Duitsland, Caroline Peeters uit Eindhoven en Edith Tergau uit Beegden. Deze prijs, een geldprijs gesponsord door Wiechers Wonen uit Dwingeloo, ging uiteindelijk naar Edith Tergau en werd uitgereikt door de heer Wiechers van Wiechers Wonen in Dwingeloo en Ommen.

De ‘Draaiprijs Noord-Nederland’, eveneens een geldprijs en gesponsord door Stichting Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo en VeKa uit Dreumel, werd uitgereikt door mevrouw Duller van VeKa. Ellen Rijsdorp mocht deze prijs in ontvangst nemen. De andere genomineerden voor deze prijs waren José Maria Mariscal Paneque uit Albons Spanje en Silke Wellmeijer uit Tecklenburg Duitsland.

De organisatie en haar vrijwilligers kijken terug op een zeer geslaagde dag.

 

 

Foto-onderschrift: de genomineerden, juryleden en sponsoren (foto Ans Klok)