Internationale Keramiekmarkt Dwingeloo

Duizenden bezoekers genieten

DWINGELOO Traditioneel op Hemelvaartsdag, werd op 18 mei 2023 op de grote brink van Dwingeloo de Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo gehouden. Duizenden bezoekers genoten van schitterend keramiek. De keramische kunst bloeit in Nederland. Rond de 200 keramisten zijn aangesloten bij de Stichting Keramisten Noord-Nederland. Driekwart daarvan wilde, samen met keramisten uit andere delen van Nederland en kunstenaars uit Duitsland, België en Frankrijk, op de keramiekmarkt in Dwingeloo hun werk tonen. Daaraan ging een strenge selectie vooraf. Hierbij werd gelet op kwaliteit en originaliteit. De grote brink bood voldoende ruimte aan de circa 90 deelnemers om hun expositiekramen met van klassieke pottenbakkerskunst tot moderne sculpturen in te richten. De diverse demonstraties, workshops en passende muzikale bijdragen maakten de 30e editie tot een groots evenement. De organisatie spreekt wederom van een groot succes.

Voor de Keramiekprijs Noord-Nederland 2023 werden genomineerd: Christine Möhring uit Vierssen in Duitsland, Caroline Peeters uit Eindhoven en Edith Tergau uit Beegden. Deze prijs, een geldprijs gesponsord door Wiechers Wonen uit Dwingeloo, ging uiteindelijk naar Edith Tergau en werd uitgereikt door de heer Wiechers van Wiechers Wonen in Dwingeloo en Ommen.

De ‘Draaiprijs Noord-Nederland’, eveneens een geldprijs en gesponsord door Stichting Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo en VeKa uit Dreumel, werd uitgereikt door mevrouw Duller van VeKa. Ellen Rijsdorp mocht deze prijs in ontvangst nemen. De andere genomineerden voor deze prijs waren José Maria Mariscal Paneque uit Albons Spanje en Silke Wellmeijer uit Tecklenburg Duitsland.

 

Foto-onderschrift: de genomineerden, juryleden en sponsoren (foto Ans Klok)